Regnig onsdag

Föreläsningar hela veckan från 8.10 – 16.40. Viktig kunskap för framtiden, såklart, men hjärnan blir helt avtrubbad en bit in på eftermiddagen. Imorse stod regnet som spön i backen och jag gjorde det fantastiska valet att plugga hemma istället. Är rätt nöjd över mitt val. 😉

Vi är nästan klara med smådjursföreläsningarna nu. Det känns nästan absurt att jag sitter och för anteckningar om dagarna från föreläsningar som handlar om hur man utför diverse kirurgiska ingrepp vid allt från magomvridningar och benbrott. Ska jag göra det där i framtiden?!

Förra veckan var vi på ett evenemang där Distriktsveterinärerna presenterade sin verksamhet. Jag hoppas innerligt att det är där jag hamnar efter examen! Bilden av veterinäryrket har verkligen förändrats under utbildningens gång. När jag började var jag helt insnöad på häst och drömde stora drömmar om att syssla med bukkirurgi på häst. Jag har inte helt lagt drömmen åt sidan (hästens mag- och tarmkanal är fortfarande bland det coolaste som finns), men av olika anledningar drömmer jag inte längre lika ofta om att jobba med enbart hästar. Mer om det en annan gång. På tal om hästar så kan jag dock sakna mitt ”gamla liv” något enormt vissa stunder. Alla timmarna i stallet och på hästryggen, alla tävlingar och den fantastiska gemenskapen i stallet. Tur att både hästar och vänner för livet finns kvar, trots en betydligt reducerad dos av allt det där numera. Jag längtar oerhört mycket efter att ha egna hästar att träna igen! Och ja, drömmen om att en dag ha en egen ridskoleverksamhet är heller inte helt lagd på hyllan, ”gamla Julia” kommer aldrig att försvinna! Eller tja, jag är nog likadan som när jag var 16 år, jag har bara helt andra saker att ägna mig åt om dagarna för tillfället.

220314-0892

Förra veckan hade vi också nöt-tentan. Varken hasselnötter eller jordnötter, utan nötkreatur. Det var en väldigt odramatisk tenta som gick ut på att kunna genomföra en klinisk undersökning på en ko och svara på frågor rörande ämnet under tiden. Det gick bra och nu finns det alltså på papper att jag är kapabel att undersöka en ko(!). De här bilderna tog jag på några nyfikna idisslare i somras:

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s