Snart jullov

Ja, snart är termin 7 av 11 över. Puh! Sedan höstmörkret bestämde sig för att inta vår del av jordklotet har jag verkligen befunnit i mig i någon slags dvala. Jag har inte ansträngt mig mer än absolut nödvändigt i skolan, för jag har verkligen inte haft någon energi vissa dagar. Har aldrig sett fram emot ett lov så här mycket. Miljöombyte är nog precis vad jag behöver. Och sol. Vi åker till Teneriffa på julaftons morgon och kommer hem lagom till det svenska nyårsfirandet kan börja. Så skönt!

Annars då? Terminen börjar som sagt lida mot sitt slut. Vi skrev terminens första skriftliga tenta i fredags – klinisk kemi. Jag hade pluggat mycket, men tyckte ändå inte att tentan kändes så enkel. Håller tummarna att det gick vägen. De praktiska tentorna har jag i alla fall klarat och det betyder att de tänker släppa ut mig på kliniken efter nyår. Det känns nästan galet!

Hoppas på återfunnen energi och motivation efter nyår. Jag inleder nästa termin med 6 veckor på smådjurskliniken. Jag tror jag längtar! Det enda jag önskar mig i julklapp är lite mer motivation! Om den infinner sig så blir det kommande året hur bra som helst, för då börjar det som verkligen är roligt och det vill jag ta vara på och inte bara släpa mig igenom.

Idag hade vi ögonundersökningar på schemat, med både hästar och hundar. Det var roligare än jag trodde och vi lärde oss väldigt mycket. Jag har lagt min första nervblockad på en häst, färgat in ögon och spolat tårkanaler.

Imorgon väntar en heldag med föreläsningar – epizootologi och fjäderfä. Fåglarna får några små föreläsningstimmar de också. 😉 På torsdag har vi heldag med praktiska övningar i akutvård och anestesi. Det kan jag berätta mer om då.

På fredag är det äntligen min tur att få rektalisera en häst och sedan är det fest både fredag och lördag, mycket välbehövligt!

/Julia

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s