Kastrationer

27291978_10156228899858746_1248948236_n

Snart halvvägs in i kirurgiveckan. Vi kastrerar han- och honkatter. Hankattskastration är ett väldigt litet ingrepp, medan det krävs mer tid och finess när honkatten ska kastreras eftersom det är ett större ingrepp.

Det är fantastiskt roligt att åka till skolan och veta att större delen av dagen ska spenderas i en operationssal. Allt omkring är också lärorikt, så som att skriva in patienterna, ta status på dem, premedicinera och förbereda dem inför ingreppen och narkosen, arbeta sterilt i salen, vara med vid uppvak och slutligen skriva journal. Dagens höjdpunkt var att kastrera en honkatt, med handledning, så klart. Att öppna upp bukhålan, ligera kärl och vävnader, avlägsna livmoder och äggstockar och sedan sy ihop buken igen, kändes stort på något sätt. Bara att använda skalpell och nål och tråd i en livs levande patient kändes stort. Det känns nästan som någon form av belöning efter allt slit under de helt teoretiska åren. Idag blev jag ännu mer säker på att jag valt rätt yrke!

Försöker för övrigt förtränga att jag ska skriva en om tentan i anestesi nästa vecka. Jag tog lite för mycket pluggledigt under jullovet och kuggade den med några poäng i början av januari. Hjärnan säger ifrån rätt kraftigt när jag säger åt den att börja tentaplugga om kvällarna efter långa dagar på kliniken… Men det är bara att bita i det sura äpplet och försöka klara den nu.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s