Snö och jourer

Det bara snöar, snöar och snöar. Det är väldigt lockande att åka ut och galoppera över de snötäckta fälten, men ridningen har fått ta ett steg åt sidan just nu. Dygnet har inte mer än 24 timmar, tyvärr. Jag hann i alla fall med att tävla förra helgen. Det är lite mot mina principer att tävla utan att ha tränat ordentligt först, men jag red det lilla jag hann veckorna innan och lyckades knipa en tredjeplats i tölt och en fjärdeplats i fyrgång. Tävlingsmänniskan i mig kommer aldrig att dö. 😉

Är redan inne på näst sista veckan på smådjurskliniken och jag hade mer än gärna stannat här i åtta veckor till. Det finns så mycket att lära sig. De här två veckorna har vi jour- och seminarievecka. Ett lite luftigare schema, tillslut, där vi har möjlighet att planera in våra jourer väldigt bra. Jag är till exempel ledig dagen efter min nattjour, väldigt tacksamt!  Vi har också seminarium med olika teman och lite andra praktiska grejer. Vi ska bland annat vara en heldag inne på operationsavdelningen och idag var vi en eftermiddag hos sjukgymnasten. Vi hade lite otur, då det inte var några patienter alls inbokade för vattentrask, alltså vattenträning, men vi fick istället en god inblick i hur träningen kan se ut för en katt i rehabiliteringssyfte. Bland annat cavaletti (med något mindre bommar än de i paddocken hemma på Raudhetta) och balansplattor.

Imorgon har vi seminarium om hosta och sedan har jag jour på kvällen.

Jag fick två frågor i kommentarerna. En fråga handlade om kalvarna vi tränade med under dystokikursen. Och ja, det är riktiga kalvar, men de är inte levande. Under utbildningen används kadaver, alltså döda djur, en hel del i undervisningssyfte. Det är ett bra sätt att komma ”så nära” verkligheten det går.

En annan fråga handlade om kombinationen hund och skolgång. Jag har själv ingen hund, men vääääldigt många veterinärstudenter har en fyrbent kompis. De flesta av dem bor nära skolan, på skolans studentområde. Då hinner man hem på lunchen och gå ut med hunden. Det finns också hundgårdar att hyra vid skolan. Det brukar ryktas om att skolområdet är Sveriges hundtätaste område, så det finns alltid någon som kan rycka ut som hundvakt om det krisar. Hur mycket vi är schemalagda under utbildningen varierar, men skolan är att betrakta som ett heltidsjobb.

/Julia

Annonser

En reaktion till “Snö och jourer

  1. Tack så jättemycket för svaret! Superskönt att det verkar bra att ha med sig hunden 🙂 Är det lätt att få boende nära skolan?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s