Mindre än fyra veckor

Ja, mindre än fyra veckor till sommarlovet och därmed slut på år 4. Sedan bara 1,5 år till examen. Hjälp. Inget utbildningsrelaterat inlägg alls, blir mer om det nästa vecka då jag börjar läsa kursen reproduktion. Kanske lite info från slakteriet senare i veckan också.

Jag har haft lite otur med töntiga sjukdomar de senaste veckorna och lyckades även dra på mig en vidrig magsjuka alldeles nyss. Den förstörde halva min lediga vecka + fick mig att missa mina första dagar på slakteriet. För eh, ja det är ju typ olagligt att gå in på ett slakteri när du är magsjuk. Vilket i och för sig är helt rimligt.

Hur som helst. Det var skönt med en ledig vecka på Gotland. Vi ska ju bo där i sommar och det är mycket som ska fixas och hinnas med innan dess, men jag hoppas det går vägen. Jag har ägnat mycket tid åt att klura ut en plan över hur jag ska få över min lilla fuxdam, Alfa, från Falköping till Gotland vid månadsskiftet.  Det blir en utmaning med studentbudget, bil utan dragkrok, ingen transport och mig själv i Uppsala och hästen i Falköping. Jag har dragit i alla trådar som finns och verkar nu äntligen ha hittat en bra transportör som kan hämta upp min häst och åka över med henne på båten.

Det känns nästan idylliskt att få ha hästen ”hemma i trädgården” i sommar.

Idag är det tisdag och jag ska egentligen gå kursen ”livsmedelssäkerhet och köttbesiktning”, där vi ska spendera en vecka på ett slakteri med allt vad det innebär. Magsjukan satte dock stopp för det och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Så. Jäkla. Typiskt. Hoppas kunna medverka imorgon.

IMG_3080

Fina Glittra

En ledig vecka och några sjukdagar har gett mig lite för mycket tid över till funderingar. En stor del av mig saknar mitt ”gamla” liv. Jag saknar stallet, hästarna, drivet, människorna och livet där. De bästa åren i mitt liv, den största delen av mitt liv. Jag trivs som fisken i vattnet i Uppsala med allt vad det innebär (utom typ, tentastressen), men jag saknar att ha en fast punkt någonstans. Ett riktigt hemma. Hemma i lägenheten är definitivt hemma för stunden. Jag vet ju dock att jag ska flytta här ifrån om 1,5 år. Hemma på västkusten är inte heller hemma längre. Det är numera bara en plats jag ibland besöker. Summan av det här är väl att jag är en extremt fyrkantig person som vill ha saker som de alltid ha varit. Kul tjej! 😉 Och ja, trots att jag snart lyckats uppfylla min barndomsdröm om veterinäryrket så tär tunga studier på en människa.

Vid den här tiden för fem(!) år sedan tävlade jag mycket. Jag fick bland annat låna fina Glaesir, kvalade till A-klass i både T2 och V1 och tränade för fullt inför VSM. Åååh, det var livet! Hej nostalgi. Världens bästa liv.

Nej, dags att ta tag i det här. Ska utsätta min bleka nos för lite skolsken nu och se om jag orkar åka ut och klappa hästar i eftermiddag.

/Julia

En reaktion till “Mindre än fyra veckor

  1. Hej!
    Jag ska söka till veterinärprogrammet i höst, och lite likt Hermione skulle jag vilja läsa och lära mig så mycket som möjligt för att komma dit förberedd haha… Har du några tips på vilka områden som man har bäst nytta av att ha förkunskaper i? Vore supertacksam för lite boktips också. Tack på förhand! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s