Sol, häst och reproduktion

Det blev visst sommar över en dag. Solen är underbar och vi spenderar luncherna i skolan liggandes på gräset på en av innergårdarna. Idag toppade vi det hela med en glass. Vi har haft det värre.

Efter att ha känt mig miserabel i alldeles för många dagar bestämde sig min vidriga (läs VIDRIGA) maginfektion för att lämna min kropp. Efter 12 dagar kan jag nu äntligen behålla lite näring igen. Ibland blir jag glad för det lilla. Livet känns så mycket enklare just nu och jag blev liksom människa igen.

Hade mina älskade föräldrar på besök över Kristihimmelsfärdshelgen. Det besöket gjorde mig också lite mer hel som människa. Vi hann med flera restaurangbesök och promenader i den soliga staden och jag tyckte de kunde stanna ett tag till.

Jag kanske känner mig miserabel ibland, men jag har i alla fall inte förlorat min handlingskraft och impulsivitet. För att bli mig själv igen tog jag här om dagen beslutet att bli hästmänniska på heltid i Uppsala i höst. Hästarna saknas i mitt liv. Jag rider några dagar i veckan nu, såklart, men en egen häst är ändå det bästa. Så ja, jag sa upp min lilla Alfas plats på unghästkollot (hon är ju ändå fem år nu 😉 ) och skaffade mig en stallplats här uppe i höst. Nu jäklar ska jag lyckas få ihop mitt liv den sista pluggtiden här och hinna med både egen häst och skolan. Jag har gjort det förr och jag hoppas det går bra. Jag längtar!

På skolfronten då? Vi läser reproduktionskursen nu. Blommor och bin och spermier och brunstiga ston och insemination och hej och hå. Hittills en väldigt bra kurs. Vi varvar teori med praktiska övningar. Igår och idag var temat nöt och gris och vi tittade på flera livmödrar och äggstockar i olika stadier i brunstcykeln på de olika djurslagen. Klurigt, men intressant. Idag fick vi även in lite hästorgan att titta på. Hästars äggstockar är jäkligt stora alltså!

Imorgon ska vi ha övning på skolans hästar då vi ska genomföra gynekologiska undersökningar på dem. Hoppas mina armar blivit lite längre tills imorgon bitti. Aldrig känner jag mig så liten och kort som när jag står med armarna inne i ändtarmen på en häst… 😉 Tror även vi ska få en genomgång med ultraljudet. Vi får inte själva lära oss någonting om ultraljud i skolan, mer än på en teoretisk nivå, men vi får lite demonstrationer ibland. Det blir att vidareutbilda sig för att bli duktig på ultraljud. Ser fram emot morgondagen. Lite häst är alltid kul. Dessutom är väl veterinärer aldrig så omtyckta som när de konstaterar att ston är dräktiga? En sån omtyckt person vill jag också bli i framtiden. 😉

/Julia

 

En reaktion till “Sol, häst och reproduktion

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s