Sommarlooooooov

Lov och lyckade tentor i all ära, men eftersom jag är jäkligt stolt över min lillebror så måste första stycket bli en hyllning till honom. För MIN BROR har blivit antagen till polisskolan och en bättre blivande polis går nog inte att hitta!

Sommarlovet är här och jag är kvar i Uppsala i några dagar till. Det är lite märkligt i en studentstad, eftersom många åker härifrån under somrarna. ”Hejdå, trevlig sommar! Vi ses om tre månader!”.

Jag nästan svävade ut från tentasalen i fredags. Tentan gick bra och jag vågar nog säga att jag klarade den. Sedan åkte jag och köpte bubbel och vi firade sommarlovet fram till morgonen därpå, ungefär. Bästa.

Igår tog vi sommarlovet på allvar och åkte till sjön på kvällen. Planet var bad, men när solen gick ned bakom träden blev majoriteten av oss lite för fega. Hur som helst så blev det en helkväll med kubb, trevligt sällskap, myggbett och övertrötta skratt.

Hade jag inte drabbats av den vidriga magsjukan här om månaden så hade jag kunnat lämna Uppsala, typ igår, för att hinna hälsa på hemma på Västkusten. Men nej, eftersom jag är en så ambitiös student (hehe) så ska jag ta igen några missade skolmoment i veckan. Jag ska åka till slakteriet på måndag och tisdag (när alla andra ligger och solar, typ). I och för sig är det skönt att vara helt klar med allt i skolan innan nästa termin!

Om min tidsplan håller kanske, kanske, kanske jag hinner åka hem och hälsa på mina päron i två dagar kommande vecka. Mitt hjärta är inte helt tillfreds över att alla jag bryr mig om i vårt avlånga land bor på olika platser, vilket gör det fysiskt omöjligt för mig att vara överallt samtidigt. Jag har i alla fall två veckors ledighet i slutet av sommaren, alltså i augusti, då jag ska tentaplugga till smådjurstentorna. Då planerar jag att vara hemma på västkusten.

På fredag går färjan över till Gotland och tio veckors sommarjobb på distriktet väntar. Jag kommer att jobba som sköterska på smådjursavdelningen. Hoppas på att få lära mig massor, vilket känns lovande då sköterskornas schema växlar. Operation, tandvård, pol (alltså ”vanliga”, bokade besök), städ- och hygien och receptionsjobb. Dessutom har de hintat om att vi kan få hänga med fältveterinärerna ut till stordjuren ibland när det passar.  Sommar och Gotland känns som en optimal kombination. Dessutom med det mycket efterlängtade sambo- och kollektivlivet och hästarna utanför köksfönstret. Tänk att min lilla häst snart tar båten över Östersjön hon med.

Glad sommar! /Julia

Ps. Ni är fortfarande en hel del som läser här, så jag fortsätter väl att skriva i höst också då termin 9 börjar. 🙂

 

 

 

3 reaktioner till “Sommarlooooooov

  1. Tänk inte på oss nu utan tänk på din hälsa och stressa inte ihjäl dg. Vi ses säkert i augusti. Kram Mutti!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s