En månad senare

Hej igen!

Lite för lång tid har gått sedan sist, men veckorna bara flyger förbi och den lediga tiden som finns ger inte utrymme för så mycket annat än sömn, ungefär.

Sedan sist är jag färdig med hästkliniken och har även gått den två veckor långa (korta) kursen i bilddiagnostik. Tror jag lärde mig en hel del under de två veckorna, men det mesta är fortfarande rena grekiskan. Ultraljud ger mig huvudvärk bara jag hör namnet. Röntgenbilder är oftast lite snällare, även om det ibland mest är 7 nyanser av grått. 😉

Därefter genomled (sorry) jag en teoretisk vecka i livsmedelssäkerhet. Inte mitt favoritämne. Det som handlar om djurskydd, levande djur och slakt är intressant och den kunskapen är något jag som blivande veterinär, konsument och människa har stor nytta av. Önskar att alla som konsumerar animalier fick samma utbildning. Köp svenskt. Vi fick också besöka en korvfabrik (ja, det ingår i veterinärutbildningen) ;). Annars var jag inte så intresserad av resten den veckan hade att erbjuda.

Nu är jag på ambulansen igen. Där vi åker ut till stall och gårdar, precis som distriktsveterinärerna. Nu är jag på ambulansen i två veckor. Vi hade två veckor här förra terminen också och det är ännu roligare nu när vi har mer kött på benen och har bättre koll på allting. Efter hästkliniken ger hästfallen på ambulansen sååå mycket mer. Och kanske, kanske, kanske blir jag sakta men säkert mindre fumlig med allt det praktiska. Det räcker liksom inte att läsa saker i en bok eller titta när någon annan gör det. På ambulansen får vi göra mycket själva, väldigt lärorikt. Jag gillar också MacGyver-känslan i fält och att få vara utomhus så mycket. Passar mig mycket bättre än att jobba inomhus. Kallt, regnigt, snöigt och skitigt. Har faktiskt inget emot det. Så länge det finns mat och kaffe i väskan i bilen och varma underställ så känns det bra.

Nästa vecka har vi praktiskt prov. Då får vi en egen patient på någon gård och förväntas ta en anamnes, göra lämpliga undersökningar, föreslå lämpliga åtgärder och behandlingar etc. Tänka på säkerheten och hygienen och allt det där ingår också. Jag hoppas det går bra. Men eftersom vi inte har haft hela kursen i idisslarmedicin än behöver jag läsa på lite mer om kor och deras åkommor.

Ikväll ska jag klättra. Vi är ett gäng i skolan som börjat med det. Jag halkade in lite på ett bananskal och det är verkligen hur kul som helst. Nästan lika roligt som stavhopp. Önskar mig min lätta starka kropp jag en gång hade, men det går hyfsat bra ändå. 😉

Vi har en tung tenta innan jul och två efter jul. Julledighet är som vanligt ett minne blott. MEN, jag börjar se ljuset i tunneln. Det är inte alls många tentor kvar på utbildningen nu. Det närmar sig. Jag är studiemotiverad, för jag har fått jobb som TF-veterinär i sommar! Och för att få jobba, så måste jag ha klarat alla tentor innan sommaren!

/Julia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s