Fem veckor kvar

Fem veckor kvar till jullov. Fem veckor kvar av terminen. Fem veckor kvar av klinikåret. Har egentligen inget intressant att skriva om, vi hänger fortfarande på patologen. Har vant mig vid lukten och välkomnade nästan förkylningen som täppte till min näsa och eliminerade mitt luktsinne. Kanske inte min favoritstation för terminen, men den bekräftar dagligen att däggdjurskroppen är fascinerande. Fåglar då? Mest märkliga.

Det kommer nästan kännas konstigt att ha undervisning i helklass igen nästa termin. Vi har ägnat nästan all tid på kliniken i våra smågrupper och känner varandra rätt väl vid det här laget. Ändå en bedrift att vi stått ut med varandra i snart ett år och fortfarande ler åt varandra varje morgon! 😉

Under de resterande veckorna av terminen borde jag plugga en del på hästtentan som är efter jul. Vi har varit bortskämda hela utbildningen och fått det mesta av det vi ska kunnat serverat på föreläsningarna. Hästkursen har dock inte skämt bort sina elever och föreläsningarna är inte heltäckande. Som tur är köpte jag just den kursboken. Den är dock tusentals sidor lång, tung, tjock och fruktansvärt torr att läsa i. Efter snart fem års högskolestudier kanske det är på sin plats att faktiskt börja lusläsa kurslitteraturen. Inläsningshänvisningarna är inte nådiga och det tentaplugget kommer kräva sin man (kvinna). Sluttentorna ska väl inte vara någon dans på rosor, så det är bara att börja bita i det sura äpplet. Är glad att jag är klar med smådjursbiten i alla fall! Innan jul ska idisslartentan också skrivas. Den borde jag också börja plugga till, men det projektet kan också vänta till idisslarkursen börjar om 2 veckor. Jag längtar till januaris slut, då är de stora tentorna skrivna och ny termin börjar.

Förutom ett smärre utbrott idag är humöret på topp. Jag har varit vansinnig över en grej i skolan som förföljt mig det senaste året. Idag var jag tvungen att ringa mamma och beklaga mig över i-landsproblem och mina aggressionsproblem i saken. 😉 Och eftersom mamma är bäst kändes det bättre efteråt. Jag blir inte så ofta arg, men när jag väl blir arg blir jag det ordentligt. Hellre jäkligt arg en kort stund än småsur mest hela tiden, brukar jag inflika när min pojkvän grämer sig över mitt hetsiga humör. 😉

Utanför mitt köksfönster river de en gammal skolbyggnad. Det blir en sådan härlig studiero med grävmaskiner som skriker ikapp ett stenkast från min pluggstuga. Nu ska jag dricka dagens femte kopp kaffe (det där kan vara anledningen till att jag är klarvaken till typ 01 varje natt) och fortsätta plugga.

/Julia

 

En reaktion till “Fem veckor kvar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s