Sämsta bloggaren någonsin

Är ingen flitig bloggare, sorry! Jag har verkligen tentapluggat konstant i över en månads tid. Det tar aldrig sluuuut. Det blev visst en julafton, ett hejdundrande nyårsfirande och en och annan spelkväll ibland också, men sluttentorna har ständigt flåsat mig i nacken.

En rejäl idisslartenta skrevs innan jul. Tror den gick bra. Hästtentan skrev jag i början av den här veckan. Är så sjukt besviken. Jag hade verkligen pluggat. Pluggat mycket. Allt kändes bra, trots krångliga inläsningshänvisningar om obegripliga neurologiska sjukdomar. Vaknar upp dagen innan tentan med tjock hals och feber. På tentadagen satt jag mest i salen och kallsvettades och visste knappt hur jag stavade mitt eget namn. Så. Sjukt. Olägligt.

Känner ganska mycket press, eftersom tentorna måste vara godkända innan juni för att få jobba som veterinär i sommar. Det är alltså bara att kämpa vidare, men i perioder känns det där äpplet jäkligt surt att bita i. Ibland vill jag bara krama kor hela dagarna.

49841074_739269163111506_5335821296989110272_n

Just nu är det plugg inför sista tentan på den här evighetslånga pluggperioden. Tenta i bilddiagnostik på fredag. Sedan börjar termin tio (!). Om ett år tar vi examen, hur gick det här till? Om en vecka ska vi på bal på slottet och fira att klassen över oss tar examen. Nästa gång är det vår tur!

Allt känns lite dubbelt. Jag både längtar efter att flytta ifrån Uppsala, samtidigt som jag aldrig vill att studenttiden ska ta slut. Älskar staden och mina fantastiska vänner här.

Har mycket roligt omkring mig, vilket gör det oändliga pluggandet uthärdligt (de första åren lät det nog mer ”Hej, idag har vi läst om cellens uppbyggnad och det var väldigt intressant, sen dissekerade vi ett får och det var också väldigt intressant”. Och jo, det mesta är fortfarande intressant, men inte riktigt med samma entusiasm. Längtar mest tills jag är färdigpluggad!). Hur som helst. Vi klättrar flera gånger i veckan (tänk att det var möjligt att hitta en hobby lika rolig som stavhopp), jag rider och fixar i stallet (och längtar till sommaren som innebär att vara tillbaka på hästryggen i högt älskade Lindomedalen!), bilen rullar fortfarande (och försöker ruinera mig varannan månad då den gillar att bo på verkstad lite då och då) och vi har en massa SNÖÖÖÖ.

49748430_587856571656568_171461850439876608_n

Alfa är på en liten vintervila i några veckor. Hon har inte vilat en längre period sedan hon blev ridhäst på riktigt i somras och i kombination med alla tentor kändes det lägligt nu. Är 14 år i huvudet och räknar dock nästan dagarna tills jag ska sätta igång henne igen. De snötäckta ängarna lockar något enormt. Hon är så fin min lilla häst. Så extremt positiv och glad, vad vi än hittar på. Efter att inte ha ridit för instruktör på hur länge som helst så har min ridning dock gått ca tusen steg bakåt, men så länge hästen är glad kan det nog bli ordning på stolpskottet på ryggen en vacker dag igen också. 😉

50000835_2239273316310160_338375205959237632_n.jpg

 

Annonser

En reaktion till “Sämsta bloggaren någonsin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s