1:a februari

cof

Uppsala har vart snötäckt i hur många veckor som helst. Helt ok, tycker Alfa.

Jag måste bara skriva ett inlägg i rent lyckorus. Det lönade sig att plugga rätt hysteriskt både innan, under och efter jullovet. Idag fick vi det sista tentaresultatet för den här perioden och det blev godkända tentor för hela slanten. Det känns rätt sjukt, med tanke på min febertopp under hästtentan, men på något sätt gick det vägen ändå. Examinerad och klar inom ämnena idisslare, häst och bilddiagnostik och därmed helt klar (!) med det kliniska året.

Nu är det bara två tentor kvar på hela utbildningen! Och ett litet exjobb efter sommaren. 😉

Just nu läser vi en kurs i epidemiologi, epizootologi och folkhälsa, typ. Ganska mycket repetition från tidigare kurser. En kurs som verkligen visar på veterinäryrkets bredd och det är intressant att bli mer insatt i veterinärens roll mer globalt och vid olika samhällskriser etc.

När kursen är slut skriver vi en tenta i aulan. Traditionsenligt ska vi då ha på oss balklänningar och fira med champagne efteråt, då det är den sista tentan hela klassen skriver ihop. Hur sjukt? Enda gången någonsin jag sett fram emot att skriva en tenta! 😉

Har i veckan haft möte med min handledare jag ska ha på under exjobbet i höst. Vi får alltså jobba som tf-veterinärer i sommar, men ska sedan tillbaka till Uppsala en sista termin för att skriva vårt examensarbete.

Eftersom jag är helt insnöad på hästparasiter kommer jag fortsätta i de banorna. Projektet jag kommer vara delaktig i handlar kortfattat om att i forskningssyfte smitta ned beten med stor blodmask och sedan se hur länge de överlever på betet. Det kommer förhoppningsvis sedan kunna ge bra riktlinjer till hästägare om hur de ska gå tillväga/hur länge markerna behöver vila efter blodmasksmitta på gården.

Nu ska jag njuta av ännu en stressfri helg. De senaste helgerna har varit sååå roliga och kravlösa. Bara ridning, klättring, fester och roligt umgänge.

Håll tummarna att min bil överlever ännu en vecka. Den ogillar kylan och vill inte alltid fungera som tänkt alla dagar i veckan. 😉

 

 

 

 

 

5 reaktioner till “1:a februari

 1. Men så härligt, Julia! Slutet närmar sig, tentorna går igenom o sist men inte minst.. exjobb på stora blodmasken. Kommer följa blogginläggen extra noga när du håller på med det! Smita med vilje…känns sådär! Ni ska alltså inte göra något för att få bort dem, bara låta dem stå utan att någon värd går på betet? Spännande! 🙂

  Gilla

 2. Hej!
  Jag snubblade över din blogg och har lite funderingar kring att läsa till veterinär, som du gärna får svara på om du vill.
  Undrar hur schemat ser ut under det första året/åren, om det oftast är klockan 8.00 man börja?
  Funderar kring detta fall det är möjligt att pendla till Uppsala och ifall det är många som gör det, eller bor det flesta i Uppsala?
  Tack på för hand!

  Gilla

 3. Fina Alfa! Så härligt att alla tentorna satt, gött att slippa tänka på omtentor. Tenta i balklänning låter ju helfestligt på alla vis – förstår att du ser fram emot den. Lycka till!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s